Bosporus har sit navn fra broen i Istanbul. Stedet, hvor to kontinenter forbinder – Asien og Europa. RUH er det arabiske ord, der betyder sjæl. Vi mener, at dette giver os mulighed for at formidle den evige visdom af den kollektive menneskelig bevidsthed og menneskelig historie.

Logodesignet er inspireret af mellemøstlig geometrisk kunst. Geometri blev anset for afspejling af universets sprog. Et magisk sprog, vi kan dele og se vores forskelligheder, som visdommens gaver.

Vi ønsker at skabe smykker, der taler til vores sjæl og forbinder os som mennesker. Når vi pynter os, viser vi, hvem vi er. Et folk, der udspringer af samme kilde, som historisk set har meget mere til fælles, end det adskiller os.

Vores primære mål og drøm er at støtte organisationer og projekter, der arbejder for tværkulturel fred og forståelse rundt om i verden. Vi er i gang med at være en del af Crossing Borders (https://crossingborders.dk). Det er en nonprofitorganisation. Crossing Borders uddanner og styrker unge mennesker til at blive aktive globale borgere. De bygger og hylder vores verden af mangfoldighed og giver trygge rum for dialog og forandring.

Vi arbejder kun med udvalgte små lokale atelierer på grund af deres ekspertise og vores ønske om at beskytte og vedligeholde en kostbar metier, som verden ville være fattigere uden.

Som en del af smykkeindustrien ser vi det som vores pligt at udvise ansvarlighed, når vi bruger jordens ressourcer. Vi bruger f.eks. kun miljøvenlig emballage.

Vi håber, at du vil følge os på vores vej.

Vi er Pending B Corp

Vi er i færd med at blive en B-certificeret virksomhed og gennemgår den igangværende B Corp-evaluering, som giver en værdifuld ramme til at identificere områder, der skal udvikles, inden vi overgår til en fuldt udbygget B Corp.

Hvad er B Corp-certificering?

“Certificerede B-virksomheder er en ny form for virksomhed, der balancerer mellem formål og profit. De er lovmæssigt forpligtet til at tage hensyn til de konsekvenser, som deres beslutninger har for deres ansatte, kunder, leverandører, lokalsamfund og miljø. Et fællesskab af ledere, der driver en global bevægelse af mennesker, der bruger erhvervslivet som en kraft for det gode.”

Raison d'être

We believe that to bridge the gap between people we need

MADNESS to open our minds.

BEAUTY to open our eyes.

WISDOM to open our hearts.

Our jewelry is a reflection of all that

Hvorfor BOSPHORUS & RUH?

1. Vi er mestre i vores eget håndværk

Vi arbejder kun med udvalgte små lokale atelierer på grund af deres ekspertise og vores ønske om at beskytte og vedligeholde en kostbar metier, som verden ville være fattigere uden.

2. Vi er kunstnere, ikke producenter

Vi tror på, at vores tro, tradition og mytologi (som taler til det dybe og universelle i os alle) – er grundlaget for verdens vigtigste steder, kunstværker og skatte. Vi ønsker vores forfædres visdom til at leve i verden igennem Bosphorus & Ruh-produkter.

3. Vi igangsætter et tilstandsskift

Vi er rebelske i vores fejring af forskelligheder. Vi er overbevist om, at det er i summen af ​​vores forskelligheder, der åbner op for den sjældneste skønhed.

4. Vi fusionerer kulturer og grænser

Bosporusbroen er et urokkeligt symbol på mødet mellem øst og vest. Med Bosporus & Ruh fejrer vi den unikke visdom, menneskelighed og skønhed, der opstår i verdensmødet. Vores arv er fra en mytisk kultur og universel kærlighed til æstetik.

5. Vi værner om mennesker og vores samfund

Vi er dedikeret til vores fælles historie og lover AT BESKYTTE OG DELE VERDENS FÆLLES MENNESKELIGE KULTURELLE SKATTE og VISDOMMEN I VORES FORFADERS LIV.

Vi bruger kun miljøvenlig emballage. Og er en B-Corp Pending-virksomhed, der gennemgår en certificeringsproces.

Meet Ayse & Zara Turan - Founders

Vores navne er Ayse & Zara. Vi er mor og datter

Måske kommer vores passion for at bygge bro mellem mennesker fra vores tyrkisk-kurdiske baggrund og som dansker. Eller det kommer fra vores stemme. Eller at nysgerrighed er et dybt og ægte menneskeligt træk, som ikke har meget med os at gøre.

Vi tror på, at verden har brug for flere mennesker til at blive bevidste om alt det, der forbinder os, mere end det, der adskiller os. Inspirationen er et fragment af menneskets historie og kulturarv fra vores menneskehed. Hvis vi går tilbage, er vi af samme substans. Samme ønsker. Samme ånd

Jeg indså, at jeg var nødt til at skabe smykker med de historier og budskaber, jeg brænder for. Med Bosporus fik mine smykker en stemme. Bosporus er ikke kun en bro mellem kontinenter og kulturer; Bosporus bygger bro mellem fortid og fremtid. Smukkest, jeg ved – Ayse Turan

Min interesse for historie og smykker har trukket mig ind i virksomheden. For mig er Bosphorus & Ruh menneskehedens universelle visdom gennem dets indhold inspireret af Mesopotamiens mytologier, symbolik og spiritualitet. Symbolerne taler hjertets sprog. Symboler er vores forbindelsesnøgler – Zara Turan

Velkommen til vores magiske univers.