MESOPOTAMIEN

Det gamle Mesopotamien lå i Mellemøsten og er kendt som ‘civilisationens vugge’. For 4,000 år siden var området også vugge for noget af verdens smukkeste håndværk – og verdens dygtigste smykkemagere.

Smykkerne havde dyb religiøs betydning for mesopotamierne og var tæt forbundet med deres myter. De parrede himlens planeter med ædelstene, og inspirerede ideen om de fødselssten vi kender i dag. De døde blev begravet med smykker som gaver til Guderne, gaver der årtusinder senere fortalte os historien om vores forfædre. Og de gav os en dybere forståelse for astronomi, astrologi, religion og videnskab. I denne kollektion hylder vi Mesopotamierne – et banebrydende folk der løftede os alle ind i en mere moderne tidsalder.

Kollektionen er håndlavet i små smykkeværksteder i Istanbul.

MESOPOTAMIEN

Mesopotamien, der kaldes ‘civilisationens vugge’, har helt sikkert været vuggen for fint håndværk, når det kommer til smykker. Lærde og smykkeproducenter i dag ser på sumerisk arbejde i mesopotamiske smykker som stamfar til moderne smykker.

Omkring 2500 f.Kr. var den sumeriske by Ur vokset til en civilisation med et rigt domstolsliv. Herskerne i denne by blev begravet i fuldt udsmykkede, selv tjenere og soldater blev begravet med den kongelige afdøde. Praksis med at blive begravet med smykker var en persons forsøg på at gå til efterlivet med gaver til guderne. Mesopotamianere prydede deres statuer og afguder med smykker for yderligere at præcisere det som et åndeligt og / eller magisk redskab.

Mesopotamianere var banebrydende for astrologi og astronomi, og de tilbad planeterne, som de troede styrede deres skæbne som enkeltpersoner såvel som grupper. De parrede hver planet med sin egen unikke ædelsten og inspirerede derfor ideen om fødselssten smykker.

Kollektionen er håndlavet i små smykkeværksteder i Istanbul.